Corvinus Díszkert 2015

Corvinus Díszkert 2015

 

Corvinus Díszkert – Több, mint egy virágos hétvége!

A Budapesti Corvinus Egyetem Budai Arborétumában 2015. április 24-26-ig immár 28. alkalommal kerül megrendezésre hazánk legszínesebb tavaszi, kertészeti és gasztronómiai szakkiállítása és vására, a Corvinus Díszkert (korábbi nevén Tavaszi Dísznövény Szakkiállítás és Vásár), amely idén a Goodyera Kert Kft. szervezésében nyitja meg kapuit. Célunk, hogy a Kiállítás régi hírnevét újjáélesszük, a hagyományok és szakmaiság megőrzése mellett minél színesebbé tegyük a rendezvény programkínálatát a magánemberek, kerttulajdonosok és a fiatal korosztály számára is. Az évről évre visszatérő népszerű programokon és látnivalókon kívül az idei évben is számos újdonsággal és meglepetéssel várjuk a kedves látogatókat!

A Kiállítás hagyományait megőrizve látogatóink idén is személyesen találkozhatnak a különböző kertészeti és élelmiszeripari szakterületek képviselőivel, szakembereivel. A szebbnél szebb egynyári virág- és zöldségpalánták, évelők, virághagymák, orchideák, díszcserjék és kertészeti kiegészítők forgatagából kiérve, ízletes és egészséges kézműves élelmiszerek és hazai pincészetek borai közül válogathatnak, mindemellett mesteremberek kínálják egyedi kézműves termékeiket. A Budai Arborétum 6 hektáros területén és az egyetem épületeiben állandó kiállítások, továbbá időszakos bemutatók tekinthetők meg, valamint ismeretterjesztő előadások is várják a rendezvényre látogatókat.

Kiállításunkon évről évre próbálunk hangsúlyt fektetni a környezettudatosság megjelenésére. Látogatóink ismeretterjesztő előadások, arborétumi programok és kiállítók révén környezettudatos megoldásokkal ismerkedhetnek meg, mind a háztartások, mind a kertek szempontjából. Az érdeklődők előadásokat hallgathatnak gyógynövényekről, különleges konyhakerti növényekről, látogatható magánkertekről, a talaj- és vízvizsgálatok jelentőségéről és további érdekes témákról. A legkisebbeket hulladék-játszóházzal és növényültetéssel, míg a nagyobbakat a Humusz Szövetség környezettudatos foglalkozásaival és játékaival várjuk.

A népszerű bonsai kiállítás, egynyári virág- és zöldségpalánta vásár, kaktuszvásár, arborétumi séták és növényvédelmi szaktanácsadás mellett idén is számos újdonság kap helyet Kiállításunkon. A tavaszi virágdíszben pompázó Budai Arborétumban ehető virágokat és virágos söröket kóstolhatnak, biokert bemutatón, rovarkártétel felismerésen vagy kézműves csokoládé díszítésen vehetnek részt az érdeklődők, miközben hagyományőrző táncbemutatók, a fazekasság elsajátításának lehetősége és további változatos programok szórakoztatják a közönséget.

Ne feledje, ha szívügye a növény és a kert, várja Önt a Corvinus Díszkert!

Helyszín: Budai Arborétum, 1118 Budapest, Villányi út 29-43.

Időpont: 2015. április 24-25-26.

Nyitvatartás: 9.00-19.00 óráig, péntektől vasárnapig

Pénztárak nyitvatartása: 9.00-18.30 óráig

Kérjük, tekintsék meg a kiállítás Térképét, vagy korábbi kiállításunkról készült képeket és videokat!

További információk és érdekességek: facebook.com/diszkertkiallitas

-->